Backpacker sovsäcken håller dig varm på resan

Sovsäcker til vandringstur (foto: eventyrsport.se)

Sovsäcker til vandringstur (foto: eventyrsport.se)

Om du ska ut på backpacking runt i världen är det begränsat med vad du kan ta med dig. Därför ska det planeras bra iför det. Men en av de viktigaste saker för många är en sovsäck. Om du kommer att behöva en sovsäck eller inte beror mycket på vad det är för resa och dina behov. Om du endast har bokat fyrstjärniga hotell så är det inte så relevant att packa ner en sovsäck- då kan du använda platsen till annat.

 

Allt till resan – Sovsäcken

Men om du ska ut som en riktig backpacker, sova på hostel, ute i det fria eller i shelters så är det en bra ide att hitta lite plats för en sovsäck. Vart du ska ta vägen har stor betydelse på vad för sovsäck du behöver. Men eftersom sovsäcken är en investering du kan ha i lång tid är det möjligtvis också väldigt olika situationer där du kan behöva den. Därför är det en bra ide att köpa en som passa till mycket.

 

Sov väl

Det viktigaste är att du håller temperaturen. Det vill säga att du varken fryser eller har det för varmt i sovsäcken. Du kan därför få sovsäckar som håller dig varm i frostgrader, om du ska sova i kyla men om du ska sova i varma temperaturen är det viktigt att sovsäcken kan andas, så du inte svettas en massa när du sover.

 

Se mer om backpacker sovsäckar här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *