Så här hittar du de bästa regnbyxorna till höstvädret

Regnkläder till alla sorters väder (foto: eventyrsport.se)

Regnkläder till alla sorters väder (foto: eventyrsport.se)

När man är ute och letar efter nya regnkläder är det oftast regnjackan man sätter störst fokus på och sällan är det regnbyxor som man försöker finna. De är dock lika viktigt att du lägger lika mycket arbete på att hitta ett par bra regnbyxor som det är med jackan. Här kommer en liten guide för hur du hittar rätt regnbyxor.

 

Det du ska leta efter

 Det är många saker som du ska leta efter när du är ute efter ett par nya regnbyxor. Först och främst ska du komma på vad du ska ha dem till. Är det till cykelturen till och från arbetet eller ska du ut på längre vandringar i regnvädret? Efter det ska du se vilka krav du har på byxorna. Det är viktigt att de är vattentäta. Detta visas i mm. Det visar hur den vattenoljan som täcker byxorna och hur mycket tryck som regnkläderna kan klara av Om du ska ha byxorna på en liten cykeltur kan ett par byxor med 5-8.000 mm klara sig bra och på de längre vandringarna i regn ska det inte vara under 20.000 mm.

 

de bästa åkkomfort kläder

Ett annat krav du ska ha på dina regnbyxor är hur bra de kan andas. Om vattenångan kan sippra igenom byxorna även om de är vattentäta. Här passar regeln att priset säger hur andningsbara byxorna är. Dyrare byxor andas bättre, så om det är en liten cykeltur behöver du kanske inte spendera tusen kronor på byxorna. Färger, mönster och fickor är helt upp till dig och dina krav. Regnbyxor finns i alla regnbågens färger med eller utan mönster och med alla möjliga fickor på. Kom även ihåg att du inte behöver köpa regnbyxorna tillsammans med jackan. Om du till exempel använder regnjackan så mycket som byxorna är det inte lönt att betala så mycket för båda.

 

Hitta dina nya regnbyxor här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *